A budapesti lakásfelújítás izgalmas, ugyanakkor megterhelő feladat is lehet. Tekintettel arra, hogy nagyon sok mindenre ki kell, hogy terjedjen figyelmünk, könnyen előfordulhat, hogy a projekt befejeztével nem azt kapjuk, ami elvárásainknak megfelel. Annak érdekében, hogy segítsünk Önnek szervezetten és jó ütemben haladni, összeállítottunk egy hasznos ellenőrző listát a budapesti felújításokhoz.

  1. Meg kell határozni a felújtás céljait

Minden felújítási projekt első lépése a felújítási célok meghatározása. Mit szeretne elérni a felújítási projekttel? Esetleg növelni szeretné otthona eladási értékét, javítani szeretné funkcionalitását saját maga vagy bérlői számára, vagy egyszerűen csak esztétikai szempontból szeretné átalakítani? Ha meghatározza céljait, érdemes a lényeges dolgokra összpontosítani, így elkerülhető, hogy a kevésbé fontos részletek eltereljék a figyelmet.

  1. Össze kell állítani a költségvetést

Miután meghatározta a felújítás céljait, fontos, hogy készítsen hozzá költségvetést. Szükséges annak átgondolása, hogy mennyit hajlandó költeni a felújítási projektre. Ehhez számításba kell venni a vállalkozó díját, mely fedezi az építőanyagok és a munka díját, továbbá a burkolóanyagokat, mint például a csempét, a padlót és a festéket (kivéve, ha az fehér), a szanitereket, a felújítási munkálatok során felmerülő további díjakat és rezsiköltségeket, az engedélyeket és más költségeket. A reális költségvetés megállapításával elkerülheti a túlköltekezést, és biztosíthatja, hogy a projekt a terv szerint haladjon.

  1. Meg kell találni a megfelelő alapanyagokat és vállalkozókat

A célok és a költségvetés ismeretében el lehet kezdeni az alapanyagok és a kivitelezők felkutatását. Javasolt olyan anyagokat keresni, amelyek megfelelnek esztétikai igényeinek és beleférnek költségvetésébe. Annak érdekében, hogy megbízható, tapasztalt és megfizethető vállalkozót találjon, javasoljuk, hogy elsősorban a környékbeli vállalkozókat válassza ki és olvassa el értékeléseiket. A Reenova a tervezéstől, a projekt koncepciójának kialakításától egészen a befejezésig minden lépésnél segít Önnek!

  1. El kell készíteni egy részletes tervet a kivitelező segítségével

Miután kiválasztotta az anyagokat, elkészíthető a részletes kiviteli terv. Ennek tartalmaznia kell a projekt ütemezését, a szükséges anyagok listáját és a költségek tételes lebontását. A Reenova csapata elkészíti Önnek ezt a tervet, biztosítva azt, hogy minden résztvevő egy oldalon áll!

  1. A felújítás megkezdése

A terv elkészültét követően elkezdődhetnek a felújítási folyamatok. A Reenova Önnel együttműködve biztosítja, hogy a projekt a terv szerint haladjon, és hogy minden váratlan probléma haladéktalanul megoldódjon.

  1. Szervezetten kövesse a projektet

A felújítási folyamat során fontos, hogy végig szervezett maradjon. Könyvelje az összes nyugtát és számlát és győződjön meg arról, hogy minden elszámolásra került. Ez segít abban, hogy a költségvetésen belül maradjon és elkerülje a váratlan kiadásokat.

  1. Végső ellenőrzés

Ha a felújítási projekt befejeződött, fontos, hogy elvégezze a végső ellenőrzést, hogy ellenőrizni tudja, hogy minden elvárásai szerint történt. Járja végig ingatlanát a vállalkozóval együtt és jegyezze fel az esetlegesen felmerülő problémákat.

Ha követi ezt a hasznos ellenőrző listát, biztosíthatja budapesti felújítási projektjének sikerességét. Ne feledje, hogy próbáljon meg szervezett maradni, egyeztessen a kivitelezővel és összpontosítson a célokra és a költségvetésre. Egy kis tervezéssel és erőfeszítéssel átalakíthatja otthonát olyan hellyé, amilyenről mindig is álmodott.